Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

blomflugelarver

2009-05-26 12:20 #0 av: [bejan]

hur stora kan blomflugelarverna bli?

Anmäl
2009-05-26 13:10 #1 av: Åsa S

De brukar vara uppåt 15mm tycker jag när jag sett dem bland bladlössen på växterna. Var mycket rädd om dem då du hittar dem på växternas blad de äter massor av bladlöss.

 

http://www.odla.nu/album/data/asasto/1587_p50829.jpg

Anmäl
2009-05-26 14:35 #2 av: moondancer

Och vuxna blomflugor är viktiga pollinerare (och även mat till rov-levande insekter och fåglar)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.