Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Plantera med dräneringshål men utan lecakulor?

2009-05-25 15:25 #0 av: bredano

Hejsan!
Ska plantera om lite tomater och har slut på lecakulor och krukskärvor. Kan jag bara ha jord i direkt om det finns dräneringshål i botten?

Anmäl
2009-05-25 21:03 #1 av: Bjornen

Javisst. Normalt använder ma lecakulor om dräneringen är en bit från botten. Tomater vill ha mycket jord och mycket näring så det är mycket bättre om hela krukan är full. Om det är stora dräneringshål kan det vara att ha något som minskar dräneringshastigheten och det kan vara vad som helst som en skumgummibit, tidningspapper eller dylikt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.