Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Barrotade rosor - hur lång tid utan plantering?

2009-06-10 00:46 #0 av: Halvdansken

Jag fick hem en pall växter på måndagen, bla 30 engelska rosor, varav 10 barrotade. Jag vill att de skulle få dra i sig lite vatten så jag satte dem i en spann med en blandning av jord och vatten. De andra 20 fick jag planterat ut.

Men så nästa dag (idag tisdag) så var jag dels trött efter ett 5-timmars möte och dels så vräkte det ner med regn, så jag kan lugnt lova att jag inte hade lust att gå ut och gräva i våt lera. Jag hann inte heller, jag gick ut som ett ljus i soffan.

Men hur länge kan de stå så? Är det nån risk med 2 dygn? De står i skugga, och de ser ok ut.

 

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2009-06-10 08:07 #1 av: MdM-Cernita

Det är säker inte något problem med flera dagar, det är väl som när man sätter skott i vattenglas. Om vattnet börjar jäsa är det dax.

Anmäl
2009-06-10 11:19 #2 av: Bjornen

För rosor är några dagar i vatten inget problem. De har rötter som tål upptill några veckor i vatten. Växter med mjukar rötter bör dock inte vara i vatten längre än några dygn. Icke rotade växter tål att stå i vatten lite längre.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.