Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Kan någon baggen?

2009-06-08 01:09 #0 av: [Asta]

Den här baggen hittade jag ett antal olika exemplar av i en av mina rosenbuskar idag. Någon som vet vad det är för en bagge?

Skalbagge by you.

Anmäl
2009-06-08 09:53 #1 av: Heart

Hej Asta!

Det ser ut som en trädgårdsborre och utifrån beskrivningen så gillar den att äta kronblad på rosor. Den kan också göra skada på potatis, betor, bärbuskar och fruktträd när den förekommer i ett stort antal.

Anmäl
2009-06-08 10:02 #2 av: [Asta]

Ojdå - då ser det ut som man kanske ska hålla lite koll på den då. Jag trodde mest den var på ett litet besök. De ägnade sig åt fortplantning just då nämligen.

Anmäl
2009-06-08 18:51 #3 av: Tilda-T

Synd att du inte han hugga dom då, det hade kanske förhindrat flera hundra små baggar att bli till!Flört

Anmäl
2009-06-09 10:25 #4 av: [Asta]

Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.