Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Växthus, uterum och vinterträdgård

växthusbygge

2009-06-06 23:11 #0 av: sara-maria

Hej!

Vi ska bygga ett växthus. Jag vore tacksam för goda råd, då detta är vårt första växthus och vi har noll erfarenhet.

Hur som helst, vi hade tänkt att dra in golvvärme (vatten), mura upp en sockel (60cm hög), ställa gamla fönster på sockeln (140 cm höga). Växthuset blir ca:15m2

Hur funkar det med odlingbäddar på golvvärme, och hur höga bör dom isf minst vara?

Vilket tak rekomenderar ni?

Vi bor i Jämtland.

 

Anmäl
2009-06-07 23:07 #1 av: Halvdansken

Tyvärr kan jag inte hjälpa dig, däremot är jag intresserad av svaren.

Jag vill också ha ett växthus, och blir mer och mer intresserad av samma variant som dig - den som jag kallar den engelska stilen, pga att jag sett sådana i reportage från engelska trädgårdar. De är mycket charmigare än de fabiksgjorda "glas överallt" typen.

Jag skulle rekommendera att du la in din fråga på Hemmet i Fokus också, de är bra på att bygga därinne.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2009-07-26 12:53 #2 av: SusanneStromstedt

Jag har köpt ett helt vanlig växthus med helautomatiska fönster, mitt allra första växthus, och jag njuter av varje sekund där inne Glad

Först grävde vi så vi är säkra på att ingen frost blir i marken, ca 1 meter djupt, därefter fyllde vi på med grovt singel, och satte stora  murstenar som grundram innan vi började bygga på det. Nu har vi ett växthus som är högt i tak och känns oerhört med space ...Vi älskar vårt växthus!

Anmäl
2009-07-28 23:43 #3 av: Luccy

Jag har byggt ett varmväxthus, grävde ner 60 cm, fyllde med singel, la sedan stengolv utan värme. Murade en mur ca 60 cm ovan markyta o lika lång neråt. Byggde med beg dubbla fönster, så klart ommålade, tog ett kanalplasttak till det.

Det höll vämen rätt bra då det var byggt mot en vägg till huset, alltså typ ett halvt växthus. På vintern räckte det oftast med typ frostvakt, sen kunde jag förvara pelargoner, fuchsior o dyl.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.