Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Myrattack

2009-06-25 23:40 #0 av: Gunpowdersmoke

Nu när vår vackra ros som står i våran rabatt får myror på sig och jag vet inte hur jag ska få bort dem. Jag är en nybörjare i trädgården, förut innan mina föräldrars skilsmässa var det min mamma som skötte den men nu när hon flytta ifrån huset så "ärvde" jag den.

Jag tror det är en Etude eller Amadeus den har stora, mörkrosa blommor så jag tror det är en Etude men på lappen som fanns med när vi köpte den stod det Amadeus eller Augstus(lappen är för långe sen så bleknad att man kan inte läsa vad det står längre). Det är en klätterros och verkar bli rätt hög för hitills är den gott och väl 1,2 meter hög. Och den växer bara mer och mer.

Så är det någon som har tips eller råd hur man blir av med myror eller larver(bra att veta det med om jag skulle drabbas) från rosor utan att behöva skada blomman med?

Anmäl
2009-06-26 00:04 #1 av: Åsa S

Myror gör ingen skada på rosor, jag gissar att du har bladlöss på rosen, myror brukar mjölka bladlöss på söt honungsdagg. Man kan säga att myrorna är bönder och bladlössen är kossor.

Själv klämmer jag bara det värsta och mosar larver för hand, jag vill inte använda medel som gifter, såpa och dylikt för de ser inte skillnad på de skadliga insekterna och de nyttiga, så börjar man spruta får man fortsätta spruta. Sprutar man inte utan tar bort det värsta för hand i början av att man kan spara dem, så tar de snart över bekämpningen. +En trädgård blir aldrig helt insektsfri utan man får alltid leva med en del angripare.

Anmäl
2009-06-26 00:05 #2 av: Bjornen

Troligen har rosen löss som myrorna är intresserad av. Normalt gör inte myror någon skada på växter.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.