Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Härdighet

2009-06-27 13:36 #0 av: Joline

Ofta när man ser växtbilder i trädgårdstidningar, så står det inte vilka zoner de klarar, utan A  B  C.  

A, är det för lite kallare klimat, eller hur funkar det...

Anmäl
2009-06-27 14:11 #1 av: Bjornen

På perenna växter använder man ofta bokstäver som härdighetsangivelse. Det vanligaste är att A betyder att den är härdig i hela landet. B att den kan odlas över hela landet men kräver skydd och väldränerat. Oftast är dräneringen det viktigaste. C är något känsligare särskilt för vinterfukt och D kräver speciella anordningar och på riktigt gynnsamma ställen, vilket oftast innebär att de är mycket svårodlade norr om zon 1-2.  

Jag vet inte riktigt om man använder samma beteckningar i alla sammanhang men det är i alla fall den vanligaste.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.