Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Färg på plastkruka

2009-06-02 14:21 #0 av: corallen

Hur vet man vilken färg på plastkrukan olika växter behöver? Den bruna plastkrukan är väl mest vanlig? Men jag tycker att jag ser svarta plastkrukor allt oftare.

Anmäl
2009-06-02 14:39 #1 av: Bjornen

Ju mörkare färg desto varmare blir krukan och tillväxten blir som oftast lite bättre i svarta krukor än i bruna. Om man har större plantor på altan eller annat soligt ställe kan det bli för varmt och rötterna kan brännas i mörka krukor. Där kan det vara en fördel med ljusare krukor. De speciella gurkkrukorna är vita.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.