Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Afrikas blå lilja

2009-06-15 21:56 #0 av: Joline

Min blå (och vita) lilja har kommit upp och jag undrar hur den vill ha det nu ang

sol/skugga

jord och gödning

kruka el rabatt

Anmäl
2009-06-15 22:16 #1 av: Bjornen

Afrikas blå lilja (Agapanthus) är ju en lökväxt som inte tål frost och gillar sol och värme. Det är ju enklare att ta in dem om de står i ganska stora krukor och dessutom blir det varmare i krukor.

Anmäl
2009-06-15 22:50 #2 av: Branneli

Jag har 2 krukor på altanen & en kruka ute på stenplattorna. Båda växer sååå fint.....Jag hade en kruka i solen mest hela dagen, men flyttade till en plats där det är halva dagen sol/skugga. Blev gula blad förut, mår bättre nu !!

Anmäl
2009-06-15 22:54 #3 av: flaxss

jag har mina agapanthusar på friland, planterade den första 2006.redan efter första vintern blev dom dubbelt så stora och hade jätte många knoppar.

nu har jag flera olika arter och namnsorter på friland.den enda jag har i kruka är min brokbladiga.

men bor man inte milt så odlar man dom i krukor, man tar ut dom när det är ca +10c (ta in vid nattfrost) placera dom varmt och så soligt det går. sedan under tillväxten vill dom ha mycket vatten och normaldos näring. dom gillar näringsrik men lucker och luftigjord. sedan innan frosten kommer på hösten så tar man in dom och övervintrar dom svalt och torrt ca +1c +10c.

Anmäl
2009-06-16 17:32 #4 av: Joline

Tack så mycket för era svar allihop!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.