Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Ranunkel..

2009-06-03 21:24 #0 av: Joline

Hur vill ranunkler ha det? -Jord, gödning, sol?

(ca en månad gamla, 2dm höga, de börjar se lite ledsna och hängiga ut...)

Anmäl
2009-06-03 22:54 #1 av: anki1

Jag satte ranunkler för ca 4 veckor sedan direkt på växtplatsen, de har inte börjat komma upp ännu. Har satt för första gången. De man köper som plantor tar ju slut innan det är dags att sätta ut dom.

Anmäl
2009-06-03 23:44 #2 av: Bjornen

Gärna lite tyngre jord men inte för fuktigt.

Anmäl
2009-06-07 22:34 #3 av: anki1

Mina ranunkler börjar komma nu, Jag har satt dom i en pallkrage, där jag även har blandade sommarblommmor. Jag har "köpejord" i den. där finns även 5 st gladioluar som inte fick plats i rabatten. De dahlior, som jag förökte spara över vintern finns där med.

Anmäl
2009-06-07 22:52 #4 av: Joline

Låter som en ljuvlig blandning!

Men kan jag inte ha några ranunkler i en stor kruka? Tänkte göra en grupp med bara vita blommor...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.