Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Dahlia sticklingar!

2009-06-04 01:32 #0 av: lislena

Jag tog 2 stycken Dahlia sticklingar början på maj. Dom har klarat sig och växer....det jag undrar över är....kommer dom att blomma i år?

Anmäl
2009-06-04 09:48 #1 av: Bjornen

Javisst.

Anmäl
2009-06-04 14:47 #2 av: lislena

Vad glad jag blir....min Dahlia som jag har inne nu för jag vill inte plantera ut den riktigt än. Den har blivit så hög och ranglig ...jag undrar kan jag ta flera sticklingar av den? Jag har tagit bort flera blad på den för dom har torkat...jag vet inte om jag har gett den för mycket eller för lite vatten att det är därför som bladen torkar.

Anmäl
2009-06-04 15:16 #3 av: Bjornen

Jovisst kan man ta flera sticklingar bara det finns minst tt bladpar på stickling plus den den nedre. Att ta sticklingar innebär lite senare blomning på moderplantan och då kanske sticklingen blommar före moderplantan.

Anmäl
2009-06-04 17:30 #4 av: lislena

Tackar så mycket...det ska bli kul att se om jag lyckas med det här...jaha så sticklingarna kan kanske blomma före moderplantan..Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.