Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vatten i trädgården och vattenväxter

Använda alger från trädgårdsdamm som gödning?

2009-06-25 10:31 #0 av: Catrin83

Hej, någon som vet om man kan använda alger från trädgårdsdamm som gödningsmedel i trädgården?

Tack på förhand.

Anmäl
2009-06-25 10:57 #1 av: Bjornen

Det bör väl inte vara något problem, men det är ju inget trevligt att ha det synligt så nergrävning (efter torkning) eller i komposten är väl ett alternativ. 

Anmäl
2009-06-25 13:15 #2 av: Catrin83

Måste man torka dem?

Anmäl
2009-06-25 16:52 #3 av: Bjornen

Före torkning är de ju så slemmiga att det är svårt att gräva ner dem, men i komposten behöver de ju inte torka. Torkningen tar inte lång tid i nuvarande värme och frågan är väl mera om det går att undvika torkningen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.