Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Passionsblomma

2009-06-15 17:27 #0 av: helisa

Är det någon som odlat passionsblomma från frö och fått den att blomma, hur lång tid tog det?

Jag har 3 st dom jag sått från frön jag fick av en bekant för säkert 10 år sen när hon var till grekland. sådde för kanske 2 år sen och dom växer som attan själv men det blir inga blommor Gråter

Anmäl
2009-06-15 17:37 #1 av: Bjornen

Jag har sått flera gånger från fröportioner och de har växt mycket bra men inte blommat alls och jag tröttnade efter ett antal år att ha dem kvar.

Det är ett vanligt fenomen att fröplantor av Kristie korsblomman kan vara dåliga att blomma eller inte alls blommar. Därför är alla plantor som säljs sticklingförökade.

Anmäl
2009-06-15 17:47 #2 av: helisa

ok, då kanske jag ska ge upp nu då, lite tråkigt kan jag tycka ifs.

 

Anmäl
2009-06-15 18:42 #3 av: flaxss

ge inte upp med rätt skötsell så blommar dom. vet du vilken art du har? en del kräver olika för att trivas.

en del odlas bäst i ett varmtväxthus där det alldrig blir under +15c och en del vill ha kall vintervila för att blomma.

Anmäl
2009-06-15 19:05 #4 av: helisa

jag har ingen aning, dom låg i en orange frökapsel när jag fick dom så.... mina står i samma fönster året runt inne.

Anmäl
2009-06-15 19:39 #5 av: Bjornen

Den vanliga caerulea har den egenheten att vissa plantor är mycket blomovilliga och man talar allmänt om plantor som aldrig blommar. Det är ett fenomen som man inte vet vad det beror på. Naturligtvis blommar en del plantor medan andra låter bli. Det också därför det aldrig används fröplantor. Andra arter har inte samma fenomen. Förr fanns de också vanligt som fröportioner (1960- och 70-talet) men är nu mera ovanligt.   

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.