Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Blommor som inte blir som de ska

2009-06-17 13:45 #0 av: Ahnna

Jag är lite fascinerad av plantor och blommor som inte håller sig inom normen, eller hur man ska säga. Ta dessa som exempel:

I min trädgård frösådde jag vallmo 2007. Såhär ser nästan alla ut.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2009-06-17 13:47 #1 av: Ahnna

Men så hittade jag en som inte har några svarta fläckar alls! Glad Det tycker jag är lite roligt, men jag vet inte alls vad det beror på.

Vad finns det mer för exempel på "udda" individer i våra trädgårdar? Fyll på, ni som har bilder.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2009-06-17 22:41 #2 av: Bjornen

Troligen är den första bilden jättevallmo (Papaver pseudoorientale) som vanligen har prickar på  kronbladen  och den andra orientvallmo (P. orientale) som vanligen har enfärgade kronblad.

I min trädgård finns många udda varianter med "felaktigheter".

Anmäl
2009-06-17 23:18 #3 av: Ahnna

#2 Då är det i så fall fel på fröpåsen, eftersom alla kommer av samma. Men förra året såg alla likadana ut, det är bara den här enstaka som i år har blivit utan prickar.

Kan du inte fota några exempel på udda blommor?

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2009-06-17 23:31 #4 av: Bjornen

Det är inte ovanligt att det är fel sort i fröpåsarna. Det är mycket vanligt i hybridfrön där det kan bli många olika sorter istället förr den avsedda.

Förr skiljde man inte på orientvallmo och jättevallmo utan det ansågs vara bara en art.

En del ovanligare varianter kommer men kanske i separata trådar. Några finns i mitt fotoalbum.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.