Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Tomatplantor

2009-07-01 20:13 #0 av: Heart

Hur sköter man egentligen en tomatplanta. Om de skall de tjuvas och hur gör man?

Anmäl
2009-07-01 21:34 #1 av: kickboard

Man planterar den i lagom gödslad jord företrädesvis i växthus och ser till att den får vatten varje dag, speciellt om det är soligt och varmt som nu. Tjuvskott som kommer i bladvecken tas bort.

En vanlig tomatplanta behöver även stöd och binds upp när den blir tillräckligt lång. Busk- och ampeltomater ska inte stödas eller bindas och ej heller tjuvas.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.