Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Plantera buskar nu eller i höst?

2009-06-23 02:09 #0 av: Sagakeramik

Jag är sugen på att plantera några buskar. Bör jag vänta till i höst eller går det lika bra nu? (bor i Zon 1)

Anmäl
2009-06-23 03:17 #1 av: Bjornen

Krukodlade buskar kan planteras när som helst på året, men det är bäst om man slipper använda spett för att gräva hål. Buskar med en härdighet som är i närheten av planteringszonen bör planteras vår eller försommar men övriga kan planteras andra tider Barrotade eller uppgrävda exemplar ska planteras under den lövfria tiden. Allra bäst är sen höstplantering som lyckas oftare än vårplantering.

Anmäl
2009-06-23 13:10 #2 av: Sagakeramik

Tack snälla för råd! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.