Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Rhondendenron eller Pion?

2009-07-23 22:01 #0 av: Wilse18

Jag har jusst nu en vacker rhondendenron buske som fungerar bra att ha. Jag tänkte göra err arrangemang av blobbor och då planerar jag att ha tulpaner i ett flertal färger, och 3-4 mini träd som blir så där dina när man klipper dom som små bollar högst upp.. De påminner lite om tops. Och runt träden så skulle jag vilja ha någon blom buske med vackra fylliga blommor som matchar den rosegarden som ligger tätt intill. Alltså tänker jag mig antingen pion eller rhondendenron eftersom att de på något vi liknar rosor.

Vad vore bäst att välja och finns pion i mer än vitt?

Anmäl
2009-07-24 11:46 #1 av: Halvdansken

Det beror på vilken typ av jord du har. Rhrododendron vill ha ett lågt Ph värde (surt) och torv, pioner gillar tyngre jordar och kalk.

Pioner finns mest i vitt och olika rosa nyanser.

Både pioner och rhododendron blommar ganska kort tid, tre veckor eller nåt.  

 

 

 

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2009-07-24 19:53 #2 av: Wilse18

#1 Okej, tack.. vet du

eller vet nån förresten om det finns någon liknande blom buske men som blommar längre? =)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.