Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Broccoli och kålrot

2009-07-25 17:58 #0 av: FerretCrow

hej på er alla!

 

har tyvärr lyckas få larver på min kål och broccoli även fasst jag haft fiberduk över.

kan man blanda lite såpa med vatten och sprejja på som man gör med häggspinnar larver?

detta är första året jag lyckas få dessa att växa och blomma här  norrland så vill ju försöka rädda dom nu.

larven har redan äte upp all min sallad =(

snälla hjälp mig=)

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2009-07-25 18:52 #1 av: Åsa S

Såpa funkar mycket dåligt mot larver överlag, det funkar inte ens mot häggspinnarlarver (som man inte måste bekämpa överhuvudtaget).

 

En snabbare, enklare och mer miljövänlig metod är att mosa larver + äggsamlingar för hand ofta sitter de samlade på plantan så går man över plantorna 1-2ggr i veckan kan man hålla nere skadedjuren mycket bra i den typ av odling man har som hobbyodlare. Man kan skaffa sig rejäla diskhandskar ifall man tycker det är äckligt att mosa larver.

Anmäl
2009-07-25 20:07 #2 av: Bjornen

Man kan också samla in dem i en hink med såplösing eftersom de troligen drunknar där. För bekämpning med såplösning krävs att hela larven täcks av såplösning hel och hållen och det är i stort sett omöjligt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.