Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Vilken buske ska jag välja?

2009-07-08 12:05 #0 av: Nandi

Skulle vilja ha lite hjälp av er när det gäller buskar

jag ill ha en buske som får färgstarkablommor och blommar länge. Den ska trivas i skogs miljö och inte vara så stor ( max 1m min 40cm i höjd och 50cm i bredd ) inte någon ros. Busken ska vara rätt så tät.

Anmäl
2009-07-08 12:27 #1 av: Bjornen

Den buske som har längst blomningstid är ölandstok och därnäst rosenspirea. Andra buskar har bara sin blomningstid. 

Anmäl
2009-07-08 12:55 #2 av: Halvdansken

Ölandstoken vill ha ganska torrt och mycket sol för att blomma ordentligt, så om det går i skogsmiljö (fuktigt och skugga?) är tveksamt.

Överhuvudtaget är det svårt att hitta längeblomstrande växter till den typen av växtplats.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.