Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Växthus, uterum och vinterträdgård

Spinn

2009-07-26 12:10 #0 av: SusanneStromstedt

Hjälp! Vi har fått spinn på vår röda vinranka som står i växthuset! Hur ska vi få bort det? Bladen börjar bli fläckiga..

 

Susanne

Anmäl
2009-07-26 14:50 #1 av: Bjornen

Först och frömst vattna rikligt eftersom torka är vanligaste orsaken till spinn och denna sommar kanske växthuset får lite för dåligt med vatten.

Anmäl
2009-07-26 16:14 #2 av: SusanneStromstedt

Tack för svar! Kanske det är för lite med 1,5 liter/kväll ? Ska jag utöka med nån liter till?

Anmäl
2009-07-26 19:42 #3 av: Bjornen

1½ liter är ingenting för en större planta. Nog bör det vara några hinkar åt gången (kanske 30 liter) och hellre bara en gång i veckan. Småskvättar är ofta skadligare än inget alls eftersom det lätt lockar rötterna upp i ytan och de blir ännu känsligare för torka.

Anmäl
2009-07-27 21:00 #4 av: SusanneStromstedt

Ok, tack...Jag antar att alla gör misstag med växtligheterna i det första växthuset ..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.