Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Kiwi

2009-07-02 01:31 #0 av: lerboden

jag köpte ifjol ett minkiwibuske/träd.

det klarade vintern. den växer bra just nu.

meterlånga skott. men sen då. den klarade vintern i växthuset. som inte var isolerat runt jordbasängerna.

i år skall det isoleras så att inte kälen går in för djupt i växthuset.

jag hittar ingenstans hur jag beskär, vinterförvarar, när den får blomknoppar etc.

någon som har några enkla råd.

tacksam för svar.

roffe

Anmäl
2009-07-02 10:45 #1 av: Bjornen

Minikiwi är härdig på friland till ungefär zon 5 och borde klara sig bra hos dig på friland. Den är skildkönad så den behöver en parter och även kamelontbuske kan fungera som hanplanta.  Sorterna Anna, Paula och Oskar tål åtminstonne 35 minusgrader. Den blommar med vita små blommor sent på våren. Möjligen uteblir blomningen i växthus ?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.