Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Hortensia-buskarna......

2009-07-21 15:47 #0 av: Branneli

.....två av dem blommar så fint Glad, men de andra två blommar inte alls Rynkar på näsan.

De blommande står halvskuggigt & de andra har sol hela dagen. Är detta orsaken??

Jag sätter in kort på de båda, så ni får se.

Anmäl
2009-07-21 15:49 #1 av: Branneli

Här kommer nästa kort.

Buskarna är på varsin sida av trappen.

Anmäl
2009-07-21 21:11 #2 av: Bjornen

De flesta hortensior blommar bara fjolårsveden och de trivs bäst i inte alltför soligt läge. De vill också ha lite lähgre pH-värde än många andra växter.

De två som inte blommar ser ut som de har mycket tillväxt och det syns inte något av fjolårsveden. Plantor som växer mycket starkt blommar sämre eller inte alls. Riklig gödsling hämmar därför blomningen.

Anmäl
2009-07-22 00:42 #3 av: Branneli

 

De buskar som inte blommar har stått där i ca 8 år. Vi har aldrig klippt ner dem. De har aldrig blommat Rynkar på näsan. Aldrig vattnat eller gödslat dem.

Misstänker att det är för soligt. Inte mycket skugga där inte.....

De blommande buskarna är ca 4 år gamla.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.