Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Jordgubbar året runt?

2009-07-16 16:45 #0 av: sandrasandra

Jag vet inte om jag är inne på rätt sajt för att ställaden här frågan, men kan man ha jordgubbsplantor inomhus, i krukor? Håller de i sig, eller dör de?

Anmäl
2009-07-16 16:52 #1 av: Åsa S

De dör.

 

Kanske kan man hålla dem vid liv ett tag med hjälp av bra lampor + om man skaffar sorter som yrkesodlare använder när de har växthusodling av jordgubbar, våra vanliga jordgubbsplantor för utomhusbruk vill ha vintervila.

Anmäl
2009-07-16 18:43 #2 av: Bjornen

Frösådda sorter av jordgubbar bör gå att odla inomhus och plantorna överlever, men det blir inga bär under vintern. Dels bör de pollineras av t.ex. humlor eller bin. Jag tror också att de inte bildar några knappanlag utan vila. Möjligen skulle man kunna odla olika plantor som ges vila under en kortare period än normalt. Men det bör nog i så fall ske med växthusodling och humlor.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.