Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Vinranka

2009-07-19 20:12 #0 av: rogeflikkan

Hej!

Har fått fram en liten planta från en kärna från en vindruva.

jag skulle vilja veta lite allmänt hur man sköter deGlad

 

tack tack

Anmäl
2009-07-21 17:09 #1 av: Åsa S

Jag skulle odla dn som en rolig krukväxt och sedan ställa den kallt men frostfritt på vintern.

 

Vinrankor är inte fröäkta så man vet ju aldrig vilken härdighet de har, tar man frön från en vindruva som växer ute i sverige är det dock chans att fröplantan överlever den med planterad i marken men jag antar att du inte har skördat en mogen kärna från en svensk vindruva för de brukar inte mogna förren framåt sept. Om det blir en ätlig söt och god frukt på fröplantan vet man ju heller inte ofta blir det något som är lite mindre + surare = mera åt vildhållet.

 

Är det så att du är intresserad av att odla vinranka för att få god frukt köp en planta istället det finns sorter numera som klarar nedåt -30-40C så de kan odlas ute i stort sett i hela landet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.