Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Päron och blommning samtidigt

2009-07-17 17:16 #0 av: MissMikkus

Hej på er. Jag är ny på denna sida, men brukar vara här och läsa ibland, eftersom min trädgård är ett av mina stora intressen.

Igår upptäckte jag att vårt päronträd, som för första gången bär massor av frukt har börjat blomma igen. Jag hittade ca 6-7 blomklasar på trädet. Är detta ett vanligt eller ovanligt fenomen. Trädet är väl ca 5 år och har hittills endast gett 2-4 päron per år.

Anmäl
2009-07-17 20:47 #1 av: [bejan]

Det gör det åxå på vårt päronträd!Skrattande

Anmäl
2009-07-17 21:04 #2 av: Bjornen

Vid extrema vädertillfällen kan en sommarblomning uppträda på fruktträd. Inget direkt vanligt fenomen men vädret har ju inte varit normalt heller.

Anmäl
2009-07-17 21:34 #3 av: MissMikkus

#2 Misstänkte att det kan ha med vädret att göra. Men märkligt ser det ut. Hoppas samma händer med jordgubbarna! Flört

Anmäl
2009-07-18 19:22 #4 av: [bejan]

Det är fler växter som beter sig konstigt säkert beroende på vädret. Mina Kinesiska Riddarsporrar växte fint, normalt i den första värmeperioden. Så kom kylan och dom stannand upp. När värmen återkom så blev dom jättehöga. Dom blommar visserligen men jag ville att dom skulle ha samma höjd som förra året.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.