Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Växthus, uterum och vinterträdgård

Fuktigt!

2009-07-24 17:57 #0 av: PelargonMicke

Hur kan jag göra för att få ner fuktigheten i växthuset just nu är det imma på alla rutor och blött på växterna, går tyvärr inte ha uppe luckorna för mkt för det öser ner regn. Kan ni komma lite tips åt mig innan allt möglar.

Anmäl
2009-07-24 18:57 #1 av: Åsa S

Ha dörren öppen den måste inte vara stängd överhuvudtaget när det är sommar, det är viktigt att det blir en viss luftcirkulation.

 

Låt jorden torka upp mellan vattningarna, om du odlar i markbäddar gör det inget om det är torrt de översta centimetrarna bara det är fuktigt längre ner.

 

Vattna på morgonen när du vattnar, aldrig på kvällen för då får man bara en massa gråmögel. Blöt ej ner bladen då du vattnar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.