Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Höstanemoner

2009-08-04 00:41 #0 av: Nygammal

Mina Höstanemoner har inte kommit upp ännu eller är de blad som liknar Kirskål kommande anemoner?

De planterades förra hösten i pallkragar så de kanske har frusit bort.

Jag köpte en ny Höstanemonplanta häromdagen men den har finflikiga blad.

Vilken sort är tåligast?

Anmäl
2009-08-04 09:50 #1 av: Bjornen

Höstanemoner kan vara nyckfulla att etablera och den bör planteras tidigt på våren så den är väl etablerad till höst och vinter. Det är nog vanligast att man köper blommande plantor på höstkanten och de behöver alla krafter för blomningen och hinner inte växa ur krukklumpen till omgivningen före vintern. 

Jag har försökt flera gånger utan att lyckas etablra livskraftiga plantor och även välväxta plantor från trädgårdar med samma bistra zon som min zon 6.

Det finns många olika sorter och flera arter.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.