Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Plommonträd som liknar körsbär!

2009-08-10 12:11 #0 av: ginnan

Vi har ett plommonträd där färgen och smaken som plommon, utseendet som ett körsbär. Vet inte namnet. Jättegod... Vi har ett problem med den, nämligen att den sprider sej överallt i trädgården. Där den passar har den fått rotat sej och efter några år kommer frukten. Men nu räcker det för vår del.

 Har ett träd, den liknar nog mer en buske som vår dotter vill ha, den är 1,5m hög, när är det lämpligt att gräva upp och flytta den, kan man klippa ner den samtidigt med omplanteringen.

Tacksam för svar.

Anmäl
2009-08-10 14:52 #1 av: Bjornen

Alla lövträd eller buskar flyttas bäst på hösten. När det gäller stenfrukter så bör dessa inte planteras rotskott på våren utan på hösten och inte för sent, Beskärningen ska göras bara under sommar eller höst.l

Anmäl
2009-08-10 15:10 #2 av: ginnan

Tack för det svaret, har du någon aning vad sorten heter? Små frukter likt körsbär på en kvist.

Anmäl
2009-08-10 17:34 #3 av: Bjornen

I körsbärs storleken finns ju slånbär men dessa är ju oftast kärv i smaken. Lite större är krikon men oftast också kärv i smaken. Sedan finns allmän gulplommon och allmän rödplommon med ganska små frukter. En snarliknande är Tunaplommon med gula frukter och experimentalfältets sviskon. De fyra första är oftast rotäkta medan de två sista oftast är ympade men såldes förr även kanske mestadels rotäkta.

Anmäl
2009-08-10 17:44 #4 av: ginnan

Jag har själv försökt och googlat vad det kan vara men inte lyckas, den smakar precis som röda söta stora plommon. Färgen är också plommonfärg om det nu finns en typisk sådan.

Tack Bjornen för du lägger ner tid på att svara.

Anmäl
2009-08-10 23:26 #5 av: Tilda-T

Grannen till min dotter har en stooor buske på ungefär 2,5-3 meter i höjd som är full med små,små gula plommon som sitter uppradade på grenarna, längs efter hela grenen och dom är söta och goda, men har kanske inte så mycket kött på varje bär.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.