Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

Rosenbuskar!!!

2009-08-06 20:48 #0 av: tattooed

Jag har precis flyttat till hus och i trädgården finns det massor av rosenbuskar som blivit massakerade med bladlöss, det är i sådanna mängder så det är omöjligt att få bukt på det..

Nu undrar jag om jag kan "kapa ner dem" nu eller om jag ska vänta till våren..

Anmäl
2009-08-07 10:10 #1 av: Bjornen

Genom att kapa ner dem nu försvagas de ytterligare. Låt dem stå så repar de sig själv efter lusangreppet. Vattna om det finns behov men gödsla dem ingenting nu.

Om det är buskrosor så ta bort döda grenar under senvår- tidig sommar. Om det är polyantharosor klipp dem när björkarna har musöron efter vanlig beskärning.

Anmäl
2009-08-08 12:33 #2 av: Luccy

Jag brukar spruta kallvatten på rosorna som en första attack, sedan kör jag blandning, vatten, såpa, t-röd o sprayar över.

Många ggr är torka en orsak till lusangrepp. Så vattna ivrigt några dagar så blir du säkert av med dom.

Anmäl
2009-08-10 23:41 #3 av: tattooed

okej Tack för råden =)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.