Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

Mer pumpor

2009-08-05 20:56 #0 av: Heart

Kan man ta bort blad från pumpaplantan för att på så vis få mer näring/energi till blommor och pumpor?

Anmäl
2009-08-05 22:58 #1 av: Åsa S

Det är bladen som samlar in energin till frukterna och blommorna, har du glömt fotosyntesen?

Anmäl
2009-08-05 23:05 #2 av: Heart

Ja, kan inte påstå att jag är expert. :)

Anmäl
2009-08-06 08:21 #3 av: Bjornen

Bladen ger växten energi men enstaka blad kan tas bort för att frukterna ska få mera ljus och sol för att ev. få dem mera hållbara för lagring.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.