Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Lökar och knölväxter

Kolla i mitt växthus

2009-08-08 22:38 #0 av: Joline

Sån här har vi i vårt växthus..Glad

Anmäl
2009-08-08 22:43 #1 av: Joline

 

 

Mellan Ärtor och gurka..

Trodde först att det var en Amaryllis, men sen hittade jag en liknande i AoT Som heter Septemberlilja (VallotaCyrtanthus elatus) Men ser ju exakt ut som Amaryllis?

Anmäl
2009-08-08 22:53 #2 av: Bjornen

Är det inte  Kapamaryllis (Amaryllis belladonna) som blommar på hösten och kan odlas på friland åtminstone på skyddande lokaler i Danmark. Det finns också några familjekorsningar med kapamaryllis som x Amacrinum och x Amarygia.

Våra julamaryllis tillhör släktet Hippeastrum från Sydamerika.  

Anmäl
2009-08-08 23:04 #3 av: Joline

Vi var på trädgårdsmässa i april (i conventum Örebro) Jag handlade mycket av ett Holländskt "lökföretag" och då gav dom mig den här löken.

Den har legat på fönsterbrädan sen dess, o när den började trycka ut en knopp så fick flytta ut i växthuset...

Anmäl
2009-08-10 00:12 #4 av: kaffemoster

Jag tycker nog det ser ut som en helt vanlig Amaryllis. Kapamaryllis är det inte och inte heller Vallota. Den vanliga "jul"amaryllisen blommar hos mig på hösten, om det inte är en nyinköpt lök, preparerad till att blomma just till jul.

Anmäl
2009-08-10 00:17 #5 av: Joline

Mina gamla lökar brukar blomma i slutet på januari början på februari. Utom en vit som alltid blommat till midsommar...

Nä, jag vet inte, tyckte bara det var lite kul...

Anmäl
2009-08-10 01:51 #6 av: flaxss

tycker med det ser ut som en vanlig amaryllis. väldigt vacker du har. Kapamaryllis har lite mindre blommor och är mer ''trumpet''formade, kapamaryllis ''sägs'' tåla ner till -15c -20c i rätt läge och klimat. Amaryllis har större och plattare och bredare blommor.

tillväxten på löken sker på hösten i lite svalare temperatur så det är bra att ha den ute under hösten utan att utsätta den för frost. jag brukar ibland övervintrar mina i kylskåpet så mina amaryllisar blommar då under våren-försommaren. placerar jag inte dom i vintervila under vintern utan placerar dom som vanlig krukväxt så brukar mina blomma framåt dec-feb.

 

 

 

Anmäl