Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Hälp med identifera växter :)

2009-07-27 00:33 #0 av: trollabolla

Har fått två hängväxter, vill gärna veta vad de är så jag vet hur jag ska ta hand om de :D

Anmäl
2009-07-27 00:34 #1 av: trollabolla

Och växt två

Anmäl
2009-07-27 10:16 #2 av: Bjornen

Den första är en njurvinda som odlas som ettårig ampelväxt, men är flerårig vid frostfri vinterplacering.

Den andra är brokbladig jordreva (Glechoma hederacea) men säljs nästan alltid felaktigt som Nepeta. Jordrevan är en perenn och vinterhärdig växt, men kan frysa tillbaks och är inte riktigt så härdig som den vilda jordrevan med helt gröna blad. Jordrevan blommar med blåa blommor på våren, men den brokbladiga blommar dåligt. 

Anmäl
2009-07-27 12:41 #3 av: trollabolla

Tackar! Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.