Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Nattljus

2009-08-06 10:20 #0 av: Nygammal

Kan någon berätta vilket Nattljus detta är?

Vill veta om det är en Perenn eller Bienn och helst det latinska namnet.

Anmäl
2009-08-06 10:56 #1 av: Bjornen

En bild vore bra innan det går att säga vad det för en av de drygt 120 arter som finns.

Anmäl
2009-08-06 11:11 #2 av: Nygammal

Sorry! Vet inte var bilden tog vägen men jag provar ladda upp en ny.

Hoppas jag lyckas denna gång.

Anmäl
2009-08-06 12:17 #3 av: Bjornen

Bilden är inte särskilt tydlig men jag tror att det är ett jättenattljus (Oenothera glazioviana) som är tvåårigt eller möjligen jättenattljus (O. erythrocepala) som är flerårigt.

För artbestämning av nattljus krävs bilder på rosettblad, hårighet, frukt, foderblad, knoppar och överblommade blommor.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.