Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Sjuka äpplen

2009-08-20 19:40 #0 av: Joppo

Hej!

Jag undrar om det är någon som vet vad detta är för någon slags sjukdom? Kan man äta äpplena om man skalar bort det bruna?

// Jeppe

Anmäl
2009-08-21 16:23 #1 av: Sagakeramik

Hej

Det är en svamp som gör de svarta fläckarna. Skorv heter den. Den sprids med sporer i luften speciellt när det är varmt och fuktigt ute. Samla ihop alla avklippta grenar från trädet och bränn dom (tidigt på våren). Det går att spruta mot det (åtminstånde så gör vi som odlar "professionellt" det), men jag tror inte att det säljs i vanlig handel.

Vissa av de nyare äppelsorterna är mer resistenta mot skorv än de äldre sorterna.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.