Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Ohyra, skadedjur och sjukdomar

Ohyra på rosor?

2009-08-10 19:43 #0 av: stallostby

Mina rosor blir så här varje år. Bladen gulnar och ramlar av. Jag tror inte det är normalt åldrande. Rosorna blir nästa kala, några grenar är skapligt friska.

Vad kan man göra?

Anmäl
2009-08-11 11:58 #1 av: Åsa S

Svartfläcksjuka gissar jag, övervintrar på de nedfallna bladen så att kratta upp bladen kan hjälpa + många säger att det funkar bra att lägga ut biobalans på våren runt rosor som får såna här svampsjukdomar.

Anmäl
2009-08-11 22:59 #2 av: stallostby

ok tack för tipset!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.