Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

hur vet jag när fläderbären är mogna?

2009-08-14 01:10 #0 av: lisette

tänkte försöka göra lite fläderbärssaft, men är inte säker på när bären är mogna?

 

 

Anmäl
2009-08-14 01:26 #1 av: Bjornen

Vanlig fläder har svarta bär och några arter har blåa-blåsvarta bär.

Anmäl
2009-08-14 12:49 #2 av: Halvdansken

Gör man inte saft på blommorna?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2009-08-14 14:05 #3 av: lisette

man kan tydligen göra på bären med! =)

 

våra bär är fortfarande gröna.

Anmäl
2009-08-14 14:21 #4 av: Bjornen

Vanligast är nog att man gör på blommorna men det ju nu lite sent så nu finns bara möjligheten att göra det på bären. För mig brukar det vara svårt att hinna få dem mogna  om det inte blir fina höstar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.