Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Krusbär på vintern

2009-08-11 20:51 #0 av: fibro

Hej.

Hur gör ni med era krusbärsbuskar till höst/vinter?

Jag menar, beskär ni dem-när i såfall, täcker ni över med något inför vinter..

Jag planterade en buske för ca 3 år sedan, tror harar eller rådjur käkar på den vintertid...Den är väldigt tät nu oxo....

Anmäl
2009-08-11 22:35 #1 av: kickboard

Har aldrig gjort något åt mina krusbärsbuskar utan de övervintrar och bär frukt alldeles av sig själva och vi bor i zon 4.

Anmäl
2009-08-12 00:08 #2 av: Bjornen

De flesta krusbärsbuskar som säljs klarar omkring zon 6. Invicta är något känsligare med zonbeteckningen 4, men är nog något härdigare. Beskärning kan göras genom att riktigt gamla grenar tas bort, men normalt klarar de sig bra utan beskärning..

Anmäl
2009-08-12 21:13 #3 av: fibro

Tack så mycket för era svar Flört

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.