Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Lagerhägg o Syrén

2009-08-25 10:44 #0 av: zabelle

När kan man beskära Lagerhägg och Syrén?

Zabelle   

Anmäl
2009-08-25 13:32 #1 av: Diana61

Syrenen brukar jag beskära efter blommningen.

Anmäl
2009-08-25 13:43 #2 av: zabelle

Kan man göra det nu utan att fördärva dem? Vi har nyss flyttat och allt i trädgården är väldigt vildvuxet.

Zabelle   

Anmäl
2009-08-25 19:44 #3 av: Diana61

Inga problem alls. Det är ju under JAS (Juli, August och September) som är de bästa månaderna för detta. Annaras så blir det till våren men då uteblir blommningen eller blir väldigt lite blommning.

Anmäl
2009-08-25 23:21 #4 av: zabelle

Tack för ditt svar! Glad Då ska vi ut med såg och grensax och rensa upp en massa halvdöda grenar. Har vi då tur så får vi lite blommor ändå till nästa år.

Zabelle   

Anmäl
2009-08-26 09:59 #5 av: Bjornen

Syren har nu bildat nästa års blomknoppar och beskärning nu innebär förlorad blomning mer eller mindre. Beskärning nu innebär inte att de växer något mera. Möjligen ger sensommarbeskärning någon mindre tillväxt av nya skott. Vanlig syren är mycket tålig och kan beskäras när som helst under året. Unga buskar bör beskäras på försommaren.

Lagerhägg bör beskäras på våren för att minska risken för frostskador.

Anmäl
2009-08-26 10:05 #6 av: zabelle

#5 Vi tog bort en del gamla torra grenar på syrénen, som knappt hade några blad alls, och behöll de nyare grenarna. Då slår den förhoppningsvis nya skott där vi beskurit och vi får lite blommor på de grenar vi sparat?

Lagerhäggen klippte vi ur en del gamla tjocka grenar och toppade den lite, hoppas den överlever och inte får frostskador nu då...Tyst

Zabelle   

Anmäl