Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Nu behöver jag tips!

2009-08-25 23:09 #0 av: Solaika

Nu har jag grävt om rabatterna på baksidan alldeles. Det enda jag inte har flyttat på eller tagit bort är krusbärsbusken och buxbomen. Men nu ser det ju totalt tomt ut.. Eller det ÄR tomt. Vad kan man sätta nu? Finns det något man kan plantera nu? Vill ju gärna ha lite växtlighet även på hösten lixom.

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Anmäl
2009-08-25 23:11 #1 av: Halvdansken

Sol, jord, ljus, zon?

Vad har du tänkt dig? Buskar? Perenner? Ätbart?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2009-08-25 23:14 #2 av: Solaika

zon 2-3. Jorden är stenig som bara den inunder men jag har lagt på vanlig planteringsjord ovanpå och försökt blanda upp lite. Mycket sol får växterna där. Hela eftermiddagen ligger solen på den sidan. Helst vill jag ha perenner o inget som man måste gräva upp inför vintern. Inte gärna buskar som blir gigantiska eftersom landet och trädgården är väldans litet.

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Anmäl
2009-08-25 23:52 #3 av: Halvdansken

Soligt, torrt och stenigt...

Lavendel? Lammöron?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2009-08-27 00:10 #4 av: Woodland

forts. #3

Och sedum - Matrona, Munstead, Herbestfrede, José Aubergin osv

Japansk  malört, blåsvingel (gräs), backtimjan, taklök, bolltistel,  achillea millefolium, kantnepata, ölandstok,  och olika lökar (tulpan, narciss, iris). . .

Med vänlig hälsning,

Woodland - Sajtvärd på Jesus i Fokus.

Anmäl
2009-08-27 01:23 #5 av: Solaika

#3 Lavendel hade jag en som jag gav bort.. tycker de har en förmåga att ta över lite för mycket.. Har jag en knepig rabatt med hur den är? ;)

#4 Taklök har jag på framsidan, passar bäst där för där har jag vit marmorkross som framhäver det snyggt ;) tistel vet jag inte, det låter ju skumt :P Lökar har jag beställt så det ska jag sätta.. men det kommer ju inte förrän till våren. Ölandstokar blir väl väldans stora? Jag får väl ta en sväng till en handelsträdgård o se vad som finns.. det som finns nu borde väl vara sånt som är lite höstväxter?

If you cut the wings of a fly,
Does it become a walk?

/Ida

Anmäl
2009-08-27 14:54 #6 av: Ahnna

Jag har en liknande rabatt, fast i zon 4. Den får sol större delen av dagen och jag har lagt stora stenar och lite grus mellan plantorna för att göra det ännu varmare. Där har jag lavendel, silverarv, lammöron, kantnepeta, alliumlökar, gräslök och på sommaren planterar jag dit flera plantor av silverek och blå hänglobelia, för att fylla ut. (Och för att spinna vidare på den blå/lila/silver-färgkartan.)

Ett visst bestånd av blå pärlhyacint blommar också där på våren.

Sajtvärd för Medeltiden iFokus

Medarbetare på Galopp iFokus

www.stuteriprecious.se

Anmäl
2009-08-27 15:20 #7 av: Branneli

Hortensia Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.