Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Vilda växter och ogräs

Hur kan detta ha skett?

2009-08-20 19:54 #0 av: Ascot

Helt plötsligt en dag upptäckte jag massor av små plantor i min ganska tomma rabatt. Jag lät de växta upp en bit och kom fram till att det var ett ogräs som heter korsört. Vad jag inte kan förstå är var de kommer ifrån. Inga grannar i närheten har dem och inte jag heller. Det blev som en heltäckande matta. Såg ut som om någon hade stått och vräkt ut frö i hela rabatten. Någon som kanske har en susning?

Anmäl
2009-08-21 08:31 #1 av: Bjornen

Vanlig korsört är ett vanligt trädgårdsogräs som sprider sina frön lik maskrosor och kan alltså flyga lång väg. Många växter har ett antal frön som kan ligga i viloläge i många år. Vissa frön kan överleva i jorden i tusentals år tills det blir bra groningsförhållanden.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.