Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Malvafråga

2009-08-10 23:34 #0 av: Joline

 

Är den här flerårig?

Anmäl
2009-08-11 11:05 #1 av: OleaViola

Beror nog på vilken malva det är ser ut som en Rödmalva kanske.Då är den nog Flerårig........

dom är så fina alla Malvor !

Anmäl
2009-08-11 11:20 #2 av: Bjornen

Många fleråriga malvor är kortlivade perenner eller tvååriga. Om de blommar först andra året efter sådd är de minst tvåårig som rödmalvan är. Om den blommar redan första året då är den ettårig.

Med tanke på plantans utseende (förutom blommans utseende som idag är svårt att artbestämma med många olika hybrider) så verkar den vara inne på sitt andra år. Jag är lite rädd att roten äär så svag att den har inte tillräckligt med energi för att klara övervintringen. 

Anmäl
2009-08-11 12:18 #3 av: Joline

Köpte den nyligen så jag har ingen aning om hur gammal den är. Den var liten och späd o hade inte bekänt färg, så jag fick den för en tia.

Kanske kan ta frön, (den passar så fint i min nya mörklila rabatt.)

Anmäl
2009-08-12 21:22 #4 av: MaMaMade

Sådden en liknande för flera år sedan....Köpte fröerna från Thompson & Morgan..."Braveheart" kanske den hette. Tror att den kom året efter också men sedan försvann den. Bor i zon 6...rosenmalvan självsår sig dock hejvilt! Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.