Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Växthus, uterum och vinterträdgård

Vita blad

2009-08-24 00:44 #0 av: Bulle

Första året med mitt växthus, och jag har bla Squash men bladen har blivit vita och nu verkar det överföras till gurkan.  Vad är detta och vad ska jag göra?

Anmäl
2009-08-24 09:48 #1 av: Bjornen

Att bladen blir vita förekommer och är ett flel med "tlllverkningen " av klorofyll. Dessa blad dör efter en tid. Däremot finns det sorter av squas som har gulaktiga blad och det är normalt. Mjöldagg ger vit beläggning på bladen och smitta närbesläktade växter. Fuktigt och sval temperatur är bra grogrunf för mjöldagg.

Vattna aldrig på kvällsidan utan gör det på morgonen förmiddagen. Särskilt viktigt i växthus.

Anmäl
2009-08-24 13:36 #2 av: Bulle

vattnat på kvällen har jag gjort så då slutar jag med det men är det något annat jag kan göra? Jag läste om att spreja med 1 del mjölk och 9 delat vatten.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.