Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fröer och frösådder

Törnrosas kjortel

2009-08-21 00:06 #0 av: valley

Är det någon som har erfarenhet av Törnrosas kjortel som Krukväxt? Jag har sått frö, förkultiverat alltså, och de blommar jättefint nu i långa rankor. Jag har läst på påsen att det är en krukväxt också. Kan jag ta in plantan till hösten? Eller skulle den ha varit inne hela tiden i så fall?

Anmäl
2009-08-21 08:36 #1 av: Bjornen

Törnrosas kjortel är en perenn växt och kan stå utomhus under sommaren, men tål inte frost. De bör stå i kruka även under sommaren och tas in i god tid före frost. De bör sedan stå ljust och vattnas regelbundet. Under vintern kan gärna temperaturen vara lite lägre än normal rumstemperatur men ljust. Den bör ha omkring 10 grader eller mera.

Anmäl
2009-08-21 13:12 #2 av: valley

#1 Tack för ditt svar. Låg temperatur inomhus är inte lätt att ordna när växten ska ha ljus också. Just nu blommar Törnrosa för fullt och klättrar i ett staket. Den är en underskattad växt. Det tar en väääldigt lång tid på våren innan den gror, men sedan blir den enormt vacker.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.