Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Angrepp på ny buske

2009-08-08 22:29 #0 av: Joline

 

 

 

 

Väninnan köpte en röd vinbärsbuske för ca tre veckor sedan. Efter en vecka såg den ut så här, och hon trodde det var ohyra (som hon köpte medel mot.)

jag tycker att det ser mer ut som rost eller nåt...

Nån som vet?? Kan man gå tillbaka och byta??

 

 

 

 

 

Anmäl
2009-08-09 00:06 #1 av: Åsa S

Rost ser det inte ut som tycker jag, snarare någon kombination av sånt som torka, skador av insektmedel, +viss skada från ex. bladlöss.

 

Det är svårt att hålla buskar fina när man planterar under högsommaren som nog är den sämsta tiden att plantera. Man måste vattna massor regelbundet + växterna har ofta stått lite för länge i sina krukor i butiken (+ofta har plantorna rotsnurr som måste lösas upp innan plantering).

 

Lite såna där bladskador är ingen fara, buskar ute får små skavanker hit och dit, lite bladlusangrepp etc. inga växter ute är helt perfekta i blad och form (förutom de kostgjorda växter en del trycker ner i trädgården).

Anmäl
2009-08-09 22:58 #2 av: Joline

Tack ska du ha. Ska förmedla...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.