Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Fruktträd, bärbuskar och bärväxter

Plommon

2009-09-01 20:20 #0 av: SusanneStromstedt

Mitt plommonträd bågnar av frukt. Nu har vi plockat det som är moget och fått fantastiska 20 kilo. En del ska jag göra marmelad på, en del ska bli sylt.

Nu undrar jag, Kan man frysa ner det som blir över, för att vintertid kunna ta fram frukten och göra pajer och kanske mera sylt och marmelad ?

Tacksam för svar

Anmäl
2009-09-01 21:13 #1 av: [bejan]

Googla på Frysa frukt och bär i sockerlag. Där fick jag hjälp och har nu massor av äppelklyftor i frysen.

Anmäl
2009-09-02 01:06 #2 av: gumo

Ifjol hade jag inte tid att göra något med plommonen. Jag stoppade dem i en plastpåse i frysen. Det gick jättebra. Lätt att ta skalen dessutom när du tinat dem lite. Så kommer jag att göra i fortsättningen

Anmäl
2009-09-03 10:41 #3 av: SusanneStromstedt

Jättebra!!! Tack!!

 Härligt att ta fram  när det är solfattigt Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.