Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter

Frosttålig ?

2009-08-21 18:55 #0 av: Myskmadra

Jag har en Syren i kruka, inköpt i våras. Undrar om den tål att stå ute under höst o vinter ? Någon som vet ?

 

Anmäl
2009-08-21 21:14 #1 av: Bjornen

Inga växter mår bra att stå i kruka under vintern. Gräv ner krukan i jord eller kompost om den inte ska planteras permanent. Om krukan flyttas om på sensommar eller höst innebär det större risk för frostskador eftersom den oftast rotar sig fast i underlaget om den får stå orörd länge. Normalt är vanlig syren tåliga .

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.