Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rabatter, perenner och annueller

Flytta rabatt

2009-08-11 22:50 #0 av: pyret56

Har blivit tvungen att snabbt flytta en rabatt, hur gör man med blommor som typ Höstflox som är i full blom, klipper man ner dom lite eller...? Ska man blanda upp nya jorden med kogödsel eller är det dumt nu på sensommaren/hösten? Obestämd

Anmäl
2009-08-12 08:35 #1 av: Bjornen

Om man gräver upp stora klumpar och förvarar dem på presenning som placeras i skuggan och planteras på ny plats snabbt, kan man göra det utan nedklippning. Blomningeni sig själv innebär inte så stora problem för växten. Det är i så fall bladmassa som är problemet som förlorar vatten genom klyvöppningarna.

Kogödsel kan mycket väl användas nu på hösten men undvik att det kommer i kontakt med rötterna. 

Anmäl
2009-08-12 10:10 #2 av: pyret56

Tack för upplysningen! Samtidigt vill jag tacka för all kunskap som alla delar med sej av, det gör trädgårdsarbete ännu roligare! Tack än en gång alla ni som svarar på alla mer eller mindre konstiga frågor!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.