Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Rosor

rosenplantering,

2009-09-07 18:04 #0 av: anki1

tidigare i somras köpte jag 2 rosor, en romance och en louise odier. Nu har jag flyttat 2 andra rosor som jag hade till dessa 2 första. en nina weibull och en liten gul, som jag inte vet vad den heter. Jag ska oxå flytta på min the fairy och swany, som ska få bo lite framför de andra. De är lite överväldigade av andra högra eväxter så att de inog inte får livsrumm själva. Det var samma med de rosor som jag flyttade igår. Nu hoppas jag att de tar sig och att de får sitt växtrum att växa i. Jag tänker inte ha andra växter i den planteringen än rosor.


Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

Anmäl
2009-09-07 21:18 #1 av: Halvdansken

Jag mixar alltid in lite bottentäckare och andra lite högre växter bland rosorna för att fylla ut. Olika klockor kan vara fint, men det finns massor. Många har riddarsporrar tex. Det får automatiskt stöd av rosorna.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2009-09-08 08:31 #2 av: Bjornen

Vänta med flyttning av rosor minst en månad.

Anmäl
2009-09-14 19:05 #3 av: anki1

Hade tänkt flytta de sista 2 rosorna i helgen som va. Men det bidde inte för spaden var upptagen på annat håll. Att vänta en månad blir svårt, för då åker vi nog inte ut så ofta längre. Jag har flyttat rosdor mitt i sommaren med lyckat resultat. De rosorna satt på platser de inte ville vara på och var inte satta efter konstens alla regler. Det är de rosorna jag nu vill flytta på igen. Där de är nu är lite för "överväldigade" av annan växtlighet och vill inte växa. Nu skall de få bo i en plantering, där det bara ska växa rosor.


Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

Anmäl
2009-09-21 23:58 #4 av: anki1

De sista rosorna har flyttats till sin nya växtplats, nu i helgen. Jag ville ha det gjort innan vår värd stänger av vattnet inför vintern (sommarvatten) Jag ville inte hålla på och släpa på dunkar för bevattning. En av rosorna hade dåligt med rötter. Osäkert om den hade klarat sig på den gamla platsen ändå. Och förståss osäkert om den kommer att klara sig ändå. Den ska få extra skötsel, nu under hösten. som att den får vattnet som vi sköljer disken i. Så länge som möjligt. jag hörde idag om sk nematoder som kan förstöra rötter, kanske är det dom som varit i farten den som berättade det sa att hon brukar sätta tagetes vid rosorna, för det tycker inte nematoderna om. Kanske skall pröva det nästa sommar.


Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

Anmäl
2009-09-22 00:06 #5 av: Halvdansken

Intressant det där med nematoder. Det är ju de som man använder i bekämpning av sk mördarsniglar. Men eftersom jag har läst att nematoderna kan vara farliga för vissa växter, så är jag tveksam att använda dem.

Är det skillnad på snigel-nematoder och växt-nematoder? Nån som har koll på det här?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2009-09-22 16:29 #6 av: [Asta]

Själv har jag hällt nematoder i jorden mot vivlar. Skulle göras nu och sedan en gång till i maj.

Anmäl