Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Krukväxter, utomhus och inomhus

Fuchsia

2009-09-19 21:21 #0 av: Maria

Titta på min fina bloddroppe. Den har blommat hela sommaren. Köpte den som en liten stickling och den står fortfarande ute och blommar.

/Maria

 

Anmäl
2009-09-19 21:44 #1 av: sislak

Ja, fuchsior är underbara blommor. Blommar sent på sommaren och länge. Själv är jag ägare till ca 90 st. Har samlat på dem i några år. Nu är det snart dags att natta dem inför vintern.

Du kan se mina här http://ettansgraphic.4w.se

Anmäl
2009-09-19 21:52 #2 av: Maria

Va, 90 stFörvånad och här kommer jag med min enda...Tungan ute

Har du lust att ge lite "nattningstips". Vissnar de ner på vinter? Jag har tillgång till ett någorlunda uppvärmt uterum och ett frostfritt förråd.

/Maria

 

Anmäl
2009-09-19 23:09 #3 av: Åsa S

Om de vissnar ner..... beror på hur du förvarar dem. Vid ljust och någorlunda uppvärmt så vissnar de inte ner. Själv har jag dock bara ett mörkt och kallt förråd (brukar hålla sig runt +5)   och förvara dem i och då tappar de bladen. Själv brukar jag låta mina fuchsior få en frostknäpp och sedan strippar jag plantorna från blad + klipper ner dem såpass så jag får in dem i hyllorna. Plantorna hålls sedan åt det torrare hållet under vintern (fast inte helt snustorra), fuchsior utan blad i +5C brukar dricka mycket lite.

Anmäl
2009-09-19 23:10 #4 av: Maria

Tack för tipsetGlad

/Maria

 

Anmäl
2009-09-19 23:54 #5 av: [Asta]

Så här såg mina fuchsia ut under vintern (de tre till höger). Alla tre blev gröna och fina till sommaren och har blommat för fullt.

Omplanterat by you.

Anmäl
2009-09-20 10:07 #6 av: Bjornen

Det är viktigt att jorden hålls något fuktigt och oftast behövs någon vattning under vintern. Ev. genomtorra krukor på våren kan ev. räddas av dränkning.

Anmäl
2009-09-20 10:07 #7 av: Maria

#5 Så trevligt att få se dessa under vilan för jag tror alltid att "detta kan bara inte bli något"Förvånad

/Maria

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.