Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Aktiviteter och evenemang Annat som lever Byta-sälja-köpa - plantor och annat Fruktträd, bärbuskar och bärväxter Fröer och frösådder Gräsmattor, grovplanering och gödsling. Krukväxter orkidéer Krukväxter, utomhus och inomhus Pelargoner och speciella krukväxter Kulturväxternas historia Köksväxter, kryddor och läkeörter Lökar och knölväxter Vilda växter och ogräs Ohyra, skadedjur och sjukdomar Parker, plantskolor och evenemang Prydnadsträd, -buskar och klätterväxter Rabatter, perenner och annueller Rosor Sajten Trädgårdens byggprojekt Trädgårdsarbete i största allmänhet Trädgårdsböcker och -kurser Trädgårdsdesign, -trender och -prylar Trädgårdsmaskiner och -redskap Vatten i trädgården och vattenväxter Växthus, uterum och vinterträdgård Vad är det? Övrigt utan anknytning till trädgård
Köksväxter, kryddor och läkeörter

jordgubbsamplar

2009-10-04 22:53 #0 av: Magi-cat

Hej! Vi fick så fina jordgubbsplantor  i amplar i somras, med nedhängande revor. Och tänk. ännu idag har vi kunnat skörda en jordgubbe, även om den inte var så söt som under sommaren, men vad kan man begära i oktober?

Nu undrar jag, ska jag plantera dem ute och hoppas på en säsong nästa åt också? Eller övervintra dem i kyligt utrymme med pelargponerna? Eller är de bara att slänga?

Anmäl
2009-10-04 23:32 #1 av: kickboard

Jag tog ut jordklumpen ur krukan och planterade den i potatislandet på hösten. Följande sommar fick vi lite skörd, men är  inte riktigt nöjd med den typen av jordgubbar, så det blev nog vanliga jordgubbsrader sen.

Anmäl
2009-10-04 23:53 #2 av: ikna

Jag köpte en jordgubbsampel åt min dotter i somras och hon ska ha den i förrådet (ingen värme) i sin ampel under vintern. Så jag hoppas att den klarar det...

Anmäl
2009-10-05 10:15 #3 av: Magi-cat

tack för svaren! Får se hur jag gör....det lutar nog åt att förvara dem frostfritt, så får vi se nästa år......

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.